Jumaat, 10 Jun 2011

Kalau gua bikin cerita gangster

gua letak tajuk SAMSENG.

Cerita kasi power. Cerita pasal budak sekolah yang terjebak dengan kongsi gelap, jadi samseng, edar dadah, jual perempuan, dan berbagai bisnes kongsi gelap.

Bila dah besar dia jadi lagi gempak. Jadi orang besar, pegang Mesia. Bisnes besar. Pegang orang politik. Rasuah ketua polis negara. Rasuah sprm.

Kemudian masuk dalam politik negara. Jadi tukang bom skandel PM. Jadi bodyguard bini PM. Bunuh pegawai sprm yang buat hal nak pecah rahsia. Tolak dari atas bangunan.

Meeting persatuan time kenduri, atau time tahlil dekat rumah ayahanda. Pakai baju melayu atau baju batik, atau baju ada logo 1malaysia.

Lambang persatuan kasi ganas. Lambang rimau ke, labah-labah ke, monyet ke..

Pakai no kod. Pakai pantun. Pakai buah. Bahasa kasi gempak lagi.

Letak scene buat kecoh dekat kedai mamak. Scene tarik kereta. Scene jual dadah dekat gerai burger. Scene jual perempuan macam cerita Budak Kelantan. Scene gaduh lepas tengok bola. Scene minum dekat clubbing.

Ya. Baru kl cossa nostra.

Haha. Gangster. Gangster.
Gua dah ingat nak buat skrip dah ni.

10 komen:

muhamad hanif berkata... [Reply]

HAHAHAH,

stylestyle..

bagi aku jadi pelakon utama eh ?

bujal X berkata... [Reply]

kalau aku buat aku nak semua samseng pakai baju pink.

bact. berkata... [Reply]

buat wayang pacak la
baru best..

nizamsani berkata... [Reply]

tajuk tak best.

ApiH berkata... [Reply]

kompen pecah panggung.. hahaaa..

Bella Bell berkata... [Reply]

ok.. dah boleh ganti keh sebagai pengarah filem berjaya.. haha!

Mat berkata... [Reply]

hanif,
ok, untuk ujibakat lu kena pijak semut api dengan kejam.

Bujal,
a'ah la. Gangster juga kan. Baju pink kolar tegak, ade no 8.

Back,
man laksa la.. Haha.. Man laksa jadi abglong..

Nizam,
a'ah la..

Apih,
dengan tv skali pecah, astro pun abis pecah suma..

Bella,
orait. Orait.

Anyyss Shuhaimi berkata... [Reply]

wa mesti beli tiket cite lu..ada tayangan 3D tak?

Mat berkata... [Reply]

Anyss,
3d tu nak kene kawtim kru dlu la.. Haha.. Itu pun kalau diorang berani.. Hahaha

Tanpa Nama berkata... [Reply]

Hahaha biar gua jadi penjaat kat dalam cite ni. Siap beli pempuan lagi .. Syok giler gua