Sabtu, 21 Mei 2011

Test

Lokasi : kampus

Roy dengan Zam keluar dari kelas Mencarut level 4.

'Palat la Sir benggali tu, gua memang hangen la,' kata Roy sambil genggam penumbuk. Roy memang panas baran, itu hari dia tampar sorang junior seminggu demam kesnya tak dengar dia minta nak pinjam lighter.

'Apahal?' tanya Zam, steady tangan dalam poket dua-dua belah.

'Peh, budak ni kalau gua dapat,' berpusing kepala Roy, badan mengadap ke depan. Zam pandang juga.

'Cun, suci...' Zam kritik simple-simple saja.

'Jap eh,' Zam angkat kepala, kemudian pergi duduk di kerusi tepi dinding.

5 minit kemudian.

'tak dapek, ada tindakbalas,' kata Roy, 'sok gua repeat,'

'hm...' Zam jawab simple.

'ni gua ingat memang anak dara ni, lu tengok la dress bapak kampung, mekap tak pakai...'

'ni rugi ni kalo tak test...' sambung Roy lagi.

'hm...' Zam masih steady, tangan dalam kocek seluar.

***
Lokasi : Kompleks Pertama

'Ni ha la Zam, kedai ni gua nak beli nike tu,' Roy dengan Zam masuk kedai kasut tu. Dua orang makwe layan mesra.

'ni ada size?' Roy tunjuk ke kasut yang dia nak.

'size apa bang?' tanya makwe promoter.

'6,'

'stok takde dah bang, yang tinggal display tu je, kalo abang nak ambik yang tu je la,' kata makwe promoter.

'aduyai, takkan gua nak pakai kasut bekas-bekas orang dah test,' Roy mengeluh.

'tak de dah bang,' makwe promoter senyum comel.

Muka Roy ketat.

'ek elle, anak orang yang lu dah test-test tu sapa nak pakai nanti? Ni kasut je kot, bleh basuh la,' kata Zam selamba. Tangan memang dalam poket punya.

5 komen:

bact berkata... [Reply]

keta pon ada test drive apa..
kah kah kah

Abang Zam berkata... [Reply]

ini cerita paling serius aku pernah baca

kalau gadis pun dah dapat yg sisa, apa tah lagi barang lain

*celaka apa nama aku kena..kahkahkah

dimitar bertabov berkata... [Reply]

kita doakan semoga zam berjaya membimbing roy kembali ke pangkal jalan.

MissNadh berkata... [Reply]

hahha name watak tak bleh blah sungguh..roy jugak kene,haha!

Mat berkata... [Reply]

bact, boleh juga.. Haha..

Brader, peh.. Serius sgt ke.. Hal2 royalti ni kita kira belakang2 la ye.. Hehe..

Db, gua ambik perkataan je la. Nama lu panjang sangat. Ya, sama-sama la kite..

Misnadh, hal2 nama ni jangan tegur sangat. Nanti ada orang saman trademark masak la..